+36-34-795-068 / +36-34-795-069
foglalkoztatas@komarom.gov.hu
2800 Tatabánya, Bárdos László u. 2.

Folytatja munkáját az Esztergom Járási Foglalkoztatási Paktum

Esztergom Város Önkormányzata, konzorciumi partnerével, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatallal uniós projektet valósít meg a járásban a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű álláskeresők és inaktívak képzési és foglalkoztatási programjainak segítése, valamint a járási paktum szervezet létrehozása és működtetése érdekében. A program első egyeztető ülése 2017. április 4-én volt Esztergomban. Az alakuló ülésre és az Együttműködési Megállapodás ünnepélyes aláírására 2017. április 28-án került sor a Szent Adalbert Központban.

A Paktum harmadik ülésére a Kereskedelmi és Iparkamara Esztergomi Irodájában került sor. A rendezvényt Hajasné dr. Hertelendi Valéria nyitotta meg. Rövid köszöntője után Horgosi Nóra, az Adaptatio-M Kft. munkatársa mutatta be a Foglalkoztatási Stratégia, Akcióterv című dokumentumot. Ezt követően a Fórum egyöntetűen elfogadásra javasolta a munkaanyagot. A napirendnek megfelelően Horgosi Nóra ismertette a három projekttervet és a Paktum Szervezet éves munkatervét. Ezekről szintén szavazott a Fórum, és egyöntetűen elfogadásra javasolta a dokumentumokat.

A rendezvény utolsó pontjában az Irányító Csoport felállásáról szavaztak a tagok. Az Irányító Csoport megalakulása előtt Bánhidy András paktum koordinátor vázolta a csoport feladatait és célkitűzéseit. Javaslatot tett az elnök, illetve az alelnök személyére, amit a csoport tagjai megszavaztak. Ezek szerint felállt az Irányító Csoport, melynek elnöke Horváth Szeder Gábor, az Esztergom Járási Hivatal vezetője, alelnöke Steindl Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnöke lett. Horváth Szeder Gábor egyéb hivatali elfoglaltsága végett nem tudott jelen lenni az alakuló ülésen, így feladatait az Ügyrend szabályzata alapján Steindl Balázs alelnök látta el. A szavazás után Bánhidy András ismertette az Irányító Csoport számára iránymutató munkatervet, melyet az alelnök javaslatára a csoport egyöntetűen el is fogadott. Harmadik napirendi pontként a fórum által szavazásra javasolt Paktum alapdokumentumait szavazták meg.

A soron következő ülés az ősz folyamán várható, amint a következő mérföldkőhöz érkezik a program.

 

Esztergom, 2017. június 10.

 

kormany.hu

 

kemkh

 

Statisztika

Ma143
Tegnap463
Ezen a héten1579
Ebben a hónapban606
Összes477770

Látogatók Infói

  • IP címe: 44.211.239.1
  • Böngésző: Unknown
  • Böngésző verziója:
  • Operációs Rendszer: Unknown

Ki van Online

2
Elérhető

2023-02-02

Hírlevél