+36-34-795-068 / +36-34-795-069
foglalkoztatas@komarom.gov.hu
2800 Tatabánya, Bárdos László u. 2.

Program indul a hátrányos helyzetű munkavállalók foglakoztatására

Esztergom Város Önkormányzata, konzorciumi partnerével, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatallal uniós projektet valósít meg a járásban a hátrányos helyzetű, megváltozott munkaképességű álláskeresők és inaktívak képzési és foglalkoztatási programjainak segítése valamint a járási paktum szervezet létrehozása és működtetése érdekében.

A program első egyeztető ülésére 2017. április 4-én került sor Esztergomban. A helyszínt a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosította. A rendezvényen a térség vállalkozásai mellett jelen voltak a leendő foglalkoztatási paktumtagok képviselői is.

A Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetőjének, Hajasné dr. Hertelendi Valériának megnyitója után Horváth Szeder Gábor, Esztergom Járás hivatalvezetője ismertette a projektet. Az előzményeket tekintve hivatalvezető úr vázolta a térség munkaerő-piaci helyzetét, különös tekintettel a jelenleg már tapasztalható munkaerőhiányra. Esztergom térségében jelenleg 2,9 %-os a munkanélküliség, mely mára sok cégnél komoly gondot okoz, mivel egyre kevesebb szakképzett munkavállalót tudnak felvenni, miközben számos vállalkozás fejlesztéseket szeretne végrehajtani. Ebben próbál segítséget nyújtani, a születendő foglalkoztatási paktum. Elsősorban az inaktív embereket szeretné bevonni a programba, és képzésekkel, mentori szolgálattal irányítja vissza őket a munkaerő piacra. Fontos szerepet szán emellett a jelenleg közfoglalkoztatásban dolgozók nyílt munkaerőpiacra való bevonásában is. A program sikeres lebonyolításában kulcsszerepet kap a megyei Kormányhivatal (és azon belül a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály), mint ernyőszervezet.

A program második felében Horgosi Nóra az Adaptatio-M Kft. képviseletében tartott tájékoztatót a cég által végzett előzetes felmérések eredményéről és a foglalkoztatási paktum felépítéséről. A felmérésben részt vettek álláskeresők, munkavállalók, munkáltatók (250 fő alatti és feletti foglalkoztatók egyaránt), önkormányzatok, civil szervezetek, képzőintézmények valamint a megyei Kereskedelmi is Iparkamara. A válaszokat összegző tanulmány segít a jelenlegi helyzet elemzésében, valamint a Foglalkoztatási Stratégia és Akcióterv kidolgozásában.

 

Esztergom, 2017. április 7.

 

kormany.hu

 

kemkh

 

Statisztika

Ma109
Tegnap463
Ezen a héten1545
Ebben a hónapban572
Összes477736

Látogatók Infói

  • IP címe: 44.211.239.1
  • Böngésző: Unknown
  • Böngésző verziója:
  • Operációs Rendszer: Unknown

Ki van Online

4
Elérhető

2023-02-02

Hírlevél